суботу, 5 серпня 2017 р.

ДО ВЛАДИ

Одна із вимог до кандидатів у вищу владу країни: вони дають згоду на заборону їх рідні учитись, лікуватись і відпочивати закордоном,  поки їх батько, син чи дід є міністром чи депутатом. Закордонні поїздки депутатів і міністрів тільки службові у складі делегацій. Як кажуть: "мухи - окремо, котлети - окремо". 

З погляду якихось венеціанських комісій, це може й порушення прав людини, але в наших українських реаліях це є один із механізмів добору дійсно патріотів у владу. Багатий, маєш можливості вчити дітей за кордоном, лікуватися, відпочивати там і навіть проживати - будь-ласка, ніхто не заперечує. Але коли ти пішов у народні обранці або в міністри, що вирішують долі всіх жителів нашої багатостраждальної землі, то повинен поступитися своїм комфортом заради загального блага. Зразу виявиться готовність людини працювати і на суспільство, а не лише тільки на себе.
Ота надвисока зарплата деяких чиновників, що перевищує оплату праці європейських не тільки безглузда, але й злочинна. Бо якщо чиновники і депутати матимуть зарплату вдесятеро більшу, ніж середня в Україні, то мабуть їм не дуже й схочеться робити все, аби середній дохід українців зростав.
Знову ж: хочеш заробити на державній службі зразу багато, то йди у виконавчу службу. Там законні преміальні у відсотках від повернутого в державу. Але й там є дебільні (важко інакше характеризувати) перекоси. Бо встановили пропорціональний відсоток до повернутого, а треба було у вигляді якоїсь криволінійної функції з асімптотою.
Новий досвід виборів президента і депутатів вимагає внесення змін до якості претендентів на високі посади. Як визначити рівень інтелекту, аби при цьому не було ніяких фальсифікацій, я поки що не знаю. Може хто із читачів запропонує?
Але без сумніву потрібний аналіз на відсутність наркотичної залежності. Не захотів проходити аналіз чи маєш результат про таку залежність - ЦВК анулює реєстрацію. 

Немає коментарів:

Дописати коментар