вівторок, 19 грудня 2017 р.

На захист корупції. Оповідка перша: про Сакашвілі.

Найперше, що хотів би зауважити: збіг призвіщ, назв, країн і обставин є випадковим і не має до реального життя ніякого відношення. Така собі політична хвантастика.
Дивна, на перший погляд, назва допису не є насправді дивною і хто дочитає до кінця – все зрозуміє.

Я напевне не знаю: чи був Сакашвілі корупціонером, чи є він таким сьогодні. На словах він – непримиримий борець проти корупції, проти влади «бариг», хоча ще недавно входив у вищу ланку тієї влади. Видно, що не одразу розпізнав їх як «бариг», що все-таки виглядає нелогічним з огляду на його політичний досвід.
Складається враження, що Сакашвілі робить все, аби ота корупція у правоохоронних органах його посадила. От візьмемо, для прикладу, його незаконний перехід кордону. Йому бач скасували громадянство! Ну так подавай в суд і судись з тими, хто таке зробив. Якщо ж «корумпований» суд присудить не по правді, то подаси в міжнародний. Довго – кажете? А куди йому спішить?
Потім спротив правоохоронним органам при затриманні і втеча з-під варти. Це, звичайно ж, не вбивство чи зґвалтування, але якийсь реальний термін може бути присуджений.
Таке враження, що Сакашвілі прагне саме такого сценарію: сісти на невеликий термін в українську в’язницю. Але сісти, як політично переслідуваний «баригами» і невдовзі вийти з ореолом мученика.
Що ж заставляє його вести себе подібним чином? Відповідь на це питання можна знайти тільки в одному: в його типу рідній країні хочуть віддати під суд, обвинувачуючи у зловживаннях в той час, коли він був при владі. Здавалось би: чого боятися законного та ще й реформованого суду? Бо, якщо не винний, то відпустять. Якщо винний – посадять. Якщо й посадять, то навряд чи надовго.
Але нашому полум’яному борцю з корупцією дуже лячно, як ми розуміємо, сісти саме в грузинську в’язницю, хай навіть реформовану під євро стандарт, хай навіть на короткий термін. Бо ті методи його боротьби з ворами, коли він був президентом, перебування в тамтешній в’язниці зробили небезпечним спочатку для його здоров’я, а потім і для життя.
Здавалось би: сиди собі спокійненько в штатах і не рипайся. Але штати напевне не могли б довго опиратися законним вимогам реформованого Сакашвілі правосуддя.  Все ж таки там править бал його величність Закон! А от у країні «бариг» він ховатиметься довго і благополучно. Як вам така хуцпа?

Немає коментарів:

Дописати коментар