пʼятницю, 24 березня 2017 р.

Якою повинна бути конституція України 2

Конституція України повинна вміти себе захищати від змін, що приводять до погіршення життя громадян України в цілому. Хтось може сказати: «от я десь порушив закон і мав від того погіршення свого існування через покарання». То таким треба пояснити, що будь-яке порушення закону  одним громадянином завжди в підсумку приводить до погіршення життя інших громадян. Бо всі закони повинні захищати прагнення всіх громадян жити краще. 

Окрім цього конституція повинна мати в собі механізм постійного вдосконалення. Повинна відповідати на виклики часу, аби будь-які природні чи штучні катаклізми не могли похитнути волю української держави дбати про українську спільноту.
Закони не повинні хоч найменшим чином суперечити конституції. А ті, хто мав стосунок до прийняття такого недосконалого закону, повинні бути покарані. Принцип батога і пряника є самим ефективним для певного числа громадян, що не усвідомлюють власну потребу в дотриманні законів.
Тож хто непохитно дотримується Основного Закону – має преференції у вигляді прав громадянина і виборця. Хто ж не дотримується – має втрату через суд (можливо присяжних?) прав виборця, а то і громадянина.
Конституція озвучує ціль (мету) держави і напрями досягнення тих цілей. Як от  одна із цілей – добробут, не зменшення народжуваності громадян. Чи допомога на початку шляху не зовсім здатним до самостійного життя громадянам віднайти своє місце у суспільстві. Це не тільки інваліди з дитинства чи жертви аварії. Зараз, нажаль, додалося інвалідів війни з окупантом.
Створення гармонії у суспільних відносинах, гармонії у відносинах із навколишнім світом, гармонії технологій.

Немає коментарів:

Дописати коментар